Automaat

Lessen in een auto met automatische transmissie kan ook bij Rijschool van Buuren. Auto’s met automaat zijn de toekomst. Kijk maar naar alle hybride en elektrische auto’s, deze zijn allemaal voorzien van een automatische versnellingsbak.

Waarom zou ik automaat gaan rijden?DSC_0408

Lang niet iedereen heeft de behoefte, of is er toe in staat om handmatig te schakelen. Daarom biedt Rijschool van Buuren rijlessen aan in automaat-auto’s om zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te bieden het rijbewijs te behalen.

We hebben een Citroën C1 en een Ford C-max beschikbaar met een automatische transmissie.

De Citroen C1, kan omgebouwd worden met allerhande aanpassingen. Klik hier om daarover meer te lezen.

Rijden in een automaat saai en traag?

Het is een groot misverstand dat rijden in een automaat langzaam gaat en saai is. Het tegendeel is waar : het gaat vlot en soepel! Je hebt veel meer tijd om je bezig te houden met het verkeer en dat komt je rijstijl ten goede.

Mag ik na het behalen van mijn automaat-rijbewijs ook in een schakelauto rijden?

Let op! Het is wel zo dat als je examen doet in een automaat, je een rijbewijs krijgt met een beperking voor de automaat, oftewel: je mag daarna alleen een automaat besturen en niet een schakel- auto.

Besluit je daarna alsnog voor je schakel-rijbewijs te gaan dan hoef je niet opnieuw theorie te doen. Je kunt je automaat-rijbewijs  niet kwijtraken mocht je niet slagen voor het examen met de schakel-auto.