Autisme

Kandidaten met autisme kunnen vaak net zo goed autorijden als een ander. Ze moeten aan dezelfde eisen voldoen bij het examen, alleen zal de weg naar het examen toe anders zijn.

Autisme is de algemene benaming. Hieronder vallen onder andere  Asperger en PDD- NOS.  ADHD en ADD zijn stoornissen die verwant zijn aan het Autisme Spectrum.

Door de  verschillende vormen van het ASS (Autisme Spectrum Stoornis) heeft iedere kandidaat een andere manier van leren, die ook afhankelijk is van het karakter en de leerstijl van de persoon.

Wij hebben een opleiding gevolgd om de juiste begeleiding te geven, te zorgen dat iedereen (met ASS of zonder) zich prettig voelt in de les en zo optimaal mogelijk van de lessen kan profiteren. Wij kunnen maatwerk leveren door de juiste persoonlijke begeleiding te verzorgen.

Ook de theorielessen zijn geschikt voor kandidaten met ASS, omdat wij de groepjes klein houden (maximaal vijf, maar meestal drie personen). Bovendien bieden wij de leerstof gestructureerd aan met mogelijkheid om thuis op de computer te herhalen en te oefenen.

Meer lezen over autisme en rijles? Kijk dan op www.rijles-en-autisme.nl Hier kun je tevens zien dat wij het hoogste opleidings-niveau hebben behaald en onze kennis jaarlijks bijhouden.