Rijden met 16,5 jaar

Per 1 november 2011 is 2toDrive gestart. Jij hebt vanaf nu dé kans om eerder je rijbewijs te halen! Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden kan je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18de verjaardag alleen de weg op onder begeleiding van de door jouzelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18de te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen, hoe cool is dat?

Alleen jongeren die op of na de startdatum 17 jaar worden, mogen het praktijkexamen afleggen bij het CBR. Ben jij al 17 op het moment dat 2toDrive start? (dus voor 1 november 2011) Dan mag je wel beginnen met lessen volgen maar vanaf je 18de mag je het praktijkexamen afleggen.

Hoe werkt het?

  • Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen.
  • Vanaf 16,5 jaar mag je gaan rijlessen.
  • Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen.
  • Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18de in de auto rijden samen met je coach.
  • Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.

De coach is een aanspreekpunt voor je en coacht waar nodig. De coach is geen rijinstructeur, hij/zij geeft je geen les en verricht zelf geen bestuurdershandelingen. Voor beginnende bestuurders kan het vanwege minder ervaring, lastig zijn om bepaalde verkeerssituaties in te schatten. De coach is er om je in dit soort situaties te helpen.
Jij kunt zelf bepalen wie je als coach kiest. Iedereen die aan de ‘eisen‘ voldoet, mag gekozen worden als coach. Je mag minimaal 1 en maximaal 5 coaches opgeven. Jij mag zelf bepalen hoeveel coaches je wilt opgeven. Je begeleiderspas wordt pas uitgegeven wanneer er minimaal 1 coach is opgegeven.

Heb je meer vragen bel of mail dan met de rijschool of kijk op www.2todrive.nl, daar kan je ook je begeleiderspas aanvragen. Deze moet aan het begin van de rijopleiding worden aangevraagd, zodat er tijd is om de coaches die door jou zijn opgegeven te screenen.