Praktijk

De praktijklessen voor zowel schakelauto als automaat duren 60 minuten, maar je kunt natuurlijk ook lessen van twee uren of langer inplannen.

DSC_0446We rijden in Leeuwarden en Heerenveen, omdat daar examencentra van het CBR zitten waar jij kunt gaan afrijden. Zo leer je de omgeving goed kennen en kun je gerust naar je examen toe.

Een les naar Amsterdam proberen we ook in te roosteren, zodat je ook ervaring op kunt doen in een andere stad. En wat is er nu leuker om het dan meteen maar goed te doen?

Het aantal lessen dat nodig is hangt uiteraard af van diverse factoren: de aanleg en het inzicht dat je al hebt, alsmede de ervaringen die je al hebt opgedaan in het verkeer. Maar natuurlijk hangt het ook samen met de frequentie van het lessen.

Jouw vorderingen worden elke les besproken (tijdens EN na de les) en bijgehouden op een leskaart. Zo kunnen we de volgende les direct verder waar we gebleven waren.

De lessen vinden plaats in moderne lesauto’s met onder andere airco, ESP en boordcomputer.
Voor de rijlessen hebben we twee VW Polo’s (2018), een Ford Fiesta (2015), een Citroën C1 automaat (2013), en een Ford C-max Energy (2015) voor je klaar staan.

Zie hier hoe een tussentijdse toets in zijn werk gaat.
Zie hier hoe een praktijkexamen in zijn werk gaat.
Zie hier hoe een faalangstexamen in zijn werk gaat.