Psychische aandoening

Ruime ervaring

Bij Rijschool van Buuren hebben wij een ruime ervaring met kandidaten met psychische problematiek. Van Autisme tot agorafobie (pleinvrees) en van Gilles de la Tourette tot depressie, bij ons zijn al velen geslaagd voor het rijbewijs doordat er in de opleiding rekening is gehouden met de persoonlijke kenmerken van de kandidaat.

Wat doen wij dan anders dan andere rijscholen?

Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld en eigenlijk valt er niet een concreet antwoord op te geven, behalve dat wij rekening houden met de kandidaat en geen standaard rijlessen verzorgen. Voor elk persoon maken wij per opleiding (en soms per les!) een aanpak op maat. Dit zorgt er voor dat wij nooit van te voren kunnen zeggen wat bij nou specifiek anders doen…. Wij zijn gewoon anders dan andere rijscholen en hebben hier het beste resultaat mee.

Wij hebben het liefst van te voren even contact, jij ook?

Voordat je in de auto stapt is het prettig om even te weten hoe de gang van zaken is en met wat voor personen je te maken krijgt. Dat is voor de kandidaat prettig, maar voor ons ook. Indien het mogelijk is maken we graag van te voren even kennis, dan kunnen wij ook een inschatting maken bij welke instructeur de kandidaat het beste zou passen.
Zo’n kennismaking kan op de rijschool, maar eventueel ook bij de kandidaat thuis.

Mocht er geen behoefte zijn aan een gesprek voorafgaande aan de opleiding dan hoeft dit uiteraard niet. Dan maken we direct een afspraak en kan je beginnen.

De procedure omtrent de Eigen Verklaring, hoe werkt die?

Indien je ooit onder behandeling bent geweest bij een psychiater of psycholoog en van hen een diagnose hebt gekregen dan dien je op de Eigen verklaring (LINK) een van de vragen te beantwoorden met een ja.