Hoe werkt rijles?

Super! Je hebt besloten dat je het rijbewijs wilt gaan halen!
Wij zullen er alles aan doen om je hierbij zo goed mogelijk te begeleiden!

Welke stap zet je als eerste?

Neem contact met ons op en geef aan dat je wilt gaan beginnen of dat je informatie wilt hebben over het rijbewijs. Wij kunnen vervolgens zorgen dat er een afspraak komt.
Contact opnemen kan zowel telefonisch als via de mail, maar als je liever langs komt kan dat ook.

Sowieso is de eerste rijles altijd een les om kennis te maken, deze is geheel vrijblijvend. Tijdens deze les kan je kennismaken met de instructeur en kijken of het klikt tussen jullie. De instructeur kan je dan ook alles vertellen over de opzet van de rijlessen en hoe het traject is naar het rijbewijs toe.

Waar wil je worden opgehaald?

Meestal worden kandidaten thuis opgehaald. Sommigen willen echter liever van school of van het werk worden gehaald. Zorg er voor dat je dit tijdig doorgeeft aan de instructeur, zodat hij/zij hier rekening mee kan houden in de planning.

Hoe maak je een volgende afspraak?

In principe krijgt iedereen die bij ons komt rijden inloggegevens voor onze agenda. Hierin kan je zelf je lessen reserveren en annuleren. Maar uiteraard kan je ook met de instructeur of rijschool contact opnemen of een afspraak maken in de auto tijdens de rijles.

Het invullen van je gezondheidsverklaring, wat houdt dat in?

De gezondheidsverklaring dient door iedereen ingevuld te worden die het rijbewijs wil gaan halen. Deze vul je in op mijn.cbr.nl
Met deze verklaring vertel je of je medisch gezien in staat bent om auto te gaan rijden. Ben je helemaal gezond, dan kan je alles met nee invullen en is het klaar.
Heb je op één van de vragen wel een ja moeten antwoorden, dan volg je de volgende procedure: Ja ingevuld

Je examen (of toets) kan worden aangevraagd, wat nu?

Je instructeur geeft op tijd aan wanneer je examen gepland kan gaan worden. Hij of zij zal dit ook doorgeven aan de rijschool en deze maakt een afspraak.

Voordat je echter een examen op je naam kan krijgen moet je de rijschool machtigen om namens jou een examen te reserveren. Dit kan je doen via mijn.cbr.nl en vervolgens in te loggen met je DigiD. Zodra je onze rijschool gemachtigd hebt (nummer 5058R8), dan krijgen wij een mail en kunnen direct reserveren. We doen dit in overleg met jou.

Yes, je bent geslaagd!

Zodra je geslaagd bent kan je 24 uur later je rijbewijs gaan aanvragen op het gemeentehuis van de gemeente waar je staat ingeschreven. Je hebt een geldig legitimatiebewijs nodig en een recente pasfoto. Uiteraard kost het rijbewijs bij de gemeente ook nog geld, maar de hoogte van het bedrag verschilt per gemeente.